Inköp..


Mitt andra inlägg idag skall jag helt ägna åt det faktum att jag igen shoppat litet för mycket smink, och troligtvis kommer att få äta gröt och makaroner resten av månaden... Så går det när man är köpgalen i Mac disken.. 
Vad jag shoppat hem nu är:
En ny Mac palett för ögonskuggor eftersom jag fyllt den gammla.
Skuggorna: Tilt (blå-turkos med lila skimmer), coppering (rödbrun med kopparskimmer), Forgery (frostig vit-silver färg), Sketch (mörk plommonlila med skimmer), Moon's Reflection (litet mörkare himmelsblå), Goldmine (guldgul metallic färg), Humid (mörkgrön metallic) och Amber Lights (koppar metallic färg). 
En Mac palett för rouge, hade inte en sån från tidigare, så det känns kul att ha den nu.
Färgarna i den är: Style (Stark orange-persika med litet guldskimmer), Dollymix (Cerise rosa med litet skimmer) och Honour (Ljus brun-beige med mycket guldskimmer).
Köpte också två nya paintpots, eftersom jag tycker att dom är den bästa basen för ögonskugga jag hittat hittils. Funkar säkerligen förde flesta andra också så länge man inte har allt för oljiga ögonlock, då kan det behövas något ännu torrare för att få färgen att sitta länge. Färgerna jag köpte var: Groundwork (mörk brunbeige med svagt skimmer) och Blackground (Svart med litet silveskimmer.)
Mac köpte jag också två nya borstar: 188, som är en ansiktsborste som kan användas för allt från puderoch rouge till foundation. Jag använder den till foundation, eftersom jag tycker den funkar allra bäst för det, särskilt tillsammans med litet fix + eller ansiktsvatten för att få till en riktigt skir och inte för täckande yta av foundation. 
Jag köpte också 168, som är en contouring och rouge borste.
Efter Mac forsatte jag till Face Stockholm där jag köpte två borstar till: #17 som är en läppborste och #39 som är en droppformad ögonborste särskilt gjord för globlinjen.

Wedding

Åter har mina kompisar fått plågas en hel del som modeller.. Fast dom verkar inteallt för plågade egentligen, eftersom de ställer upp gång på gång. hehe

I vilket fall som spenderade jag min fredagkväll med att göra bröllops make up för att få hyfasde bilder till min webbsida som jag håller på att bygga, eftersom jag skall starta ett företag till sommaren.
En bröllops sminkning är något väldigt personligt, och något som skall spegla brudens egen personlighet, behov och önskningar. Egentligen kan alltså en bröllops sminkning vara vad som helst från tjock svart liner runt hela ögat och neonrött läppstift till nästan ingenting. 
Det är ändå vanligast att man kanske kör på den "klassiska" ganska söta bröllopslooken med mycket naturliga och skira färger, och det är alltså det jag försökt återskapa här.



Den första looken, är alltså den mer traditionella även om jag lagt på litet lösögonfransar för att ge ögonen ett litet lyft och en mer festlig look.  



Den andra looken jag gjorde var egentligen också granska traditionell, men ögonen är litet mer sotade och markerade och jag har använt rött läppstift och lyft fram läpparna litet mer än vad man oftast traditionellt sätt brukar göra i brud make up. Jag tycker att röda läppar är väldigt snyggt även på en brud om det sitter på en person som kan bära upp detta.

På tal om modeller... Så behöver jag jämnt modeller, både på dagtid i skolan och privat på kvällstid, så om du bor i Stockholms området och vill ha en GRATIS make up ställer jag gärna upp. Kan inte betala något, men det kan kaske vara en kul upplevelse att bli stylad och fixad?!
Om det låter intressant så maila mej, eller lägg till mej på MSN adressen är [email protected]


Läppstift + Fashion Week..

Mycket är på G just nu, inte bara på min YouTube då, utan också ute i modevärlden. Som ni vet är mode och make up tätt sammankopplade, särskilt nu i dessa tider när modeveckorna avlöser varandra.
Några av mina favoriter so far är:

Versace... När gillar jag INTE Versaces sminkningar egentligen?! Riktigt, riktigt enormt sotade ögon och nude lips kan aldrig bli fel i mina ögon.

Prada. Så coolt, att jag allvarligt talat funderar på att bleka mina egna ögonbryn för att kunna få till en riktigt bra tutorial på denna på YouTube. Knäppt kanske, men jag älskar looken.

Gucci. Det luktar 80-tal, och det är coolt. Jag gillar 80-talet, jag gillar de utdragna linjerna och färgerna. En klar hit, enligt mej.

Mer fashion week smink kommer snart, och jag ser med spänning fram emot vad som kommer...

Sen en kort uppdatering av mina inköp på sista tiden.

Som ni kaske märkt har jag varit litet fixerad av läppstift på sista tiden, och det fortsätter i samma spår. Här är de nya färgerna: (Ovanifrån, från vänster)
1. Champagne (Snygg skimmrande nude färg som funkar på de flesta)
2. Please (Cool orange. Jag tror på starka färger på läpparna i sommar..)
3. Truth (Ganska basic, men bra att ha i kitet)
4. Eggplant, (Kanske inte den mest använda färgen, men grymt snygg) alla fyra från Face Stockholm
5. Läppglans nr. 98 från Chanel. (Riktigt stiligt och läckert, trots att jag inte är så förtjust i glittrande gloss egentligen.)

Tack för alla kommentarer jag fått för övrigt! Kul att ni gillat min senaste look. För den som vill finns det nu en tutorial på den på YouTube. Klicka här om ni vill se den.

RSS 2.0