Mitt bidrag för Nyåret..

Jag blev kontaktad av gulliga Thina för en tid sen. Hon ville att jag skulle göra ett par looks för nyåret som gästbloggare så att hennes läsare kunde få litet tips på sminkningar för alla nyårsfester..
Här är de två sminkningarna jag fixade:


Sminkning 1. Guld och glitter på ögonen och rosa läppar.
Kolla videon hur du gör det här.

Look nr 2.  Litet mörkare och litet mer vågat med svart glitter.


Videon för denna look finns här.

Thinas inlägg kan ni läsa här.

Hoppas att ni får några ideer av detta och kanske fixar någon egen häftig look inför nyårsfesten.
Själv firar jag inte nyår. Mest för att alla nyår jag firat har slutat dåligt på ett eller annat sätt. Jag gav alltså upp med nyårsfirandet för min del för några år sen. Nyårsfafton är min otursdag helt enkelt.
Jag åker ut till stugan isället med familjen, käkar kalkon och dricker rysk champagne och spelar alfapet. Funkar utmärkt för mej.
Trots min egen slöhet hoppas jag att ni har det super kul och festar ordentligt!

Gott Nytt År på er!

Kram/C 

Illamasqua.

Jag har kikat litet på ett nystartat sminkmärke som heter Illamasqua. Företaget startades detta år(2008) och säljs än så länge bara på Selfridges i London och på deras webbsite. För det första gillar jag deras slogan "Make Up For Your Alter Ego" vilket onekligen låter coolt och spännande. För det andra är deras kampanjbilder väldigt tilltalande. Eller vad tycker ni?

Mej tilltalar det väldigt mycket åtminstone. Vackra färger, litet goth, litet 20-tals stumfilm. Snyggt och kreativt helt enkelt.

Förpackningarna är också snygga i mitt tycke, och det finns en hel del spännande färgallternativ på webbsidan.

 Jag tror jag skall ta och klicka hem några produkter och kolla ifall det är så lovande som det verkar...
Vill ni kolla in grejerna så gå in på webbsidan www.illamasqua.com

Vi går mot nyår..

Ledsen mina gullegryn, men jag har försummat er litet här under julen. Det har först varit en hel del städning och fix inför julen och sen julfirande ute på stugan där det inte finns någon tillgång till internet.
Jag hoppas att ni (som firar jul alltså) har haft det lika trevligt som jag hade det.
Just nu ligger jag i sängen och är litet bakis efter juldagsfesten jag ordnade för mina vänner igår. Det blev rätt sent och en hel del whiskey vilket har satt sina spår så att säga..
Snart är det nyår, och det betyder inte bara champagne och fyrverkerier, utan också annat skoj, som mycket glitter och härligt nyårs smink!
Som jag skrev i förra inlägget så skall jag lista några trevliga produkter man kan klicka hem eller köpa i butk när man stressar runt och försöker fynda nåt på mellandagsrean.

1. Lösa glitter är min favorit även om de kanske är litet krångligare att applicera i början än de i gele-form. Jag brukar använda en liten platt ögonskuggspensel doppad i litet mixing medium (ex. Fix + från Mac eller Mixing liquid från Make Up Store.) och sedan försiktigt dutta på min sminkning. Kolla min julfest-look video på YouTube för att se hur det går till. 
Exempel på bra glitter som finns i många roliga färger är de från Face Stockholm och Make Up Store.


2. De allra enklaste och samtidigt mest diskreta sättet att bära glitter är att använda en glitter eyeliner. De allra flesta märken har glittereyeliners, men jag tänkte lägga upp Too Faced  Starry-Eyed mini-liners som säljsi multi pack här. Dom finns att köpa på www.eleven.se och kommer i fyra fina färger.

3. Vill man synas och glittra riktigt extra mycket är bara glitter kanske inte nog.. Då får man ta till det tyngre artilleriet, alltså strass. Make Up Store har en hel del fina strass stenar i olika färger att välja på. Blir supersnyggt i yttre ögonvrån, i pannan eller på läpparna för en riktigt extrem look.Kom bara ihåg att köpa ögonfranslim också för att fästa stenarna med.



Mina förslag på nyårs-smink kommer upp senare i veckan=)

Julstök och smink..

Jag hade egentligen tänkt att jag skulle sätta ihop en liten special med julklappstips om grejer man kan fynda på nätet, men sen insåg jag att de faktiskt inte är många dagar kvar till julafton, så man hinner knappast få nåt hem med posten ändå.
Tiden går alltså snabbare än man kan fatta nästan känns det som.

Har de sista dagarna hållit på och bakat, lagat mat och frusit in. Det är lixom mitt jobb inför julen eftersom jag är en riktig julperfektionist och tror att ingen annan kan få julmaten att smaka lika bra haha. Igår fixade jag ihop det här pepparkakshuset. Jag har inte gjort pepparkakshus på några år, så det var rikigt kul.

När det gäller smink har jag faktiskt en del grejer påväg. Skall idag fixa den första av två nyårssminkningar som kommer att läggas ut lagom till nyår. Det blir en del glitter kan jag lova. Detta gav mej dessutom en ide.. Jag måste skiva ett inlägg om bra glitter produkter. Lagom till nyår hinner man få hem paket åtminstone..

Student looken.

Min läsare Sofia önskade sej en student look som skulle vara i sådär lagom naturnära och somringa färger. Här är mitt förslag=)

Så här ser finska studentössor ut=) Min är dock litet trång eftersom jag inte hade några extentions när jag tog studenten hehe.



Vad du behöver för att fixa detta själv (Om jag inte namnger någon specifik produkt, så funkar det med ex. vilken svart eyliner eller vilket solpuder som helst=)):
1.Svart creme eyeliner eller kajalpenna.
2. Svart mascara
3. Ögonskuggor. De jag använt är Mac pigmenten Mauvement (för globlinjen) och Vanilla (för att highlighta under ögonbrynet) och Mac skuggan Jest (Andra liknande färger som kan ersätta denna är nr. 58 från Nouba eller Model från Lancome.) Vanilla kan ersättas med vilken som helst vit ögonskugga med guld skimmer. Mauvement har jag inte hittat någon bra ersättare för, men det går att beställa provburkar av både Mauvement och Vanilla på www.thebodyneeds.com som jag tidigare rekommenderat om man vill ha samples av Macpigment.
4. Rouge. Jag har använt Peachykeen från Mac , men vad som helst som inte är brunt eller orange i färgen funkar bra tillsammans med denna ögonsminkning.
5. Solpuder.
6. Highlighter. Jag har använt Vanilla pigment, men vilken ögonskugga som helst med myket skimmer i vitt, ljusrosa eller ljusbeige funkar utmärkt som highlighter.
7. Läppstift. Jag använde Gel från Mac och Bare från Make Up Store, men läppstiftet är långt en smaksak. Hade kanske inte valt klarrött till en studentlook men de flesta naturliga och ljusa nyanser funkar bra, tex. rosa eller guldbeige (som jag kör på)
8. Lösögonfransar. (Om du inte har långa fina fransar själv) Jag har använt  Burlesque Beauty från Girls with attitude som finns att köpas på www.asos.com

Lycka till!

Kolla in videon på YouTube om hur man gör looken här. 

Påfågel..

Den senaste looken jag fixat på YouTube är denna litet crazy påfågel look med fjäderögonfransarna jag beställde från Asos. Hur tjusigt som helst, tycker jag, men den åsikten verkade inte folk i stan dela hehe. När jag gick ut för att köpa mjölk blev mina ögonfransar rejält utstirrade. Så ärdet att bo i en småstad. 


Här är looken hur som helst, och videon kan ni se här. 

Som vanligt vill jag tacka för alla dom fina kommentarerna jag fått igen, och särskilt denna från Charlotte gjorde mej alldeles extra glad.

"hej! jag bara måste säga att du e helt underbar. har suttit hela kvällen o läst o tittat på hur du fixar o sminkar!! helt sjukt bra!! jag håller själv på lite men på "skoj" mamma kompisar o nån bal/fest make.! men har lärt mig massa nya saker av dig i dag! jätte kul.. "
ha de jätttte bra kram charlotte

Tack så mycket alltså och det känns jätte kul att ni tycker att ni lär er nåt av mej även om jag själv tycker att jag har så mycket kvar att lära mej och väntar med spänning på att börja make up artist utbildningen efter jul.

Mycket nytt är på kommande på YouTube, bla. studentlooken som jag fått önskemål om att göra och min tutorial för lösögonfransar, pluss en hel del annat skoj.

Nytt smink och extentions.

Idag fick jag äntligen hem Mac sminket som jag beställt för sisådär tre veckor sedan. Jag höll redan på att bli ganska förbannad och trodde att jag gått och blivit grund lurad när jag inte fick hem nåt. Nu idag fick jag dock ett litet paket som innehöll 9 av de 15 produkterna jag beställt. Resten var tydligen slut. Blev dock lovad att få tillbaka pengarna som de produkter som saknades var värda. Vi får hoppas att det löftet håller i sej. Litet missnöjd är jag trots allt eftersom det var många grejer som jag väldigt gärna ville ha som inte var med pluss att det faktiskt tog väldigt lång tid för paketet att komma fram. Priserna hade jag dock inget att klaga på, mycket lägre än i butiken, och grejerna var inte för gammla eller skadade.

Här var det jag beställde: (från vänster)
Pigment i färgen Viz-a-Violet (Ett limited edition pigment i en underbar färg som är väldigt svårt att få tag på.)
Pigment i färgen Helium (Ljus rosa, jätte fin färg, men har litet för stora glitterkorn för min smak)
Läppstift i färgen Gilty Kiss
Gloss Coat i färgen Pink Iridesece ( Ett pro-lipgloss i en fin rosapärl färg.)
Ögonskugga i färgen Clarity (stark matt turkos)
Ögonskugga i färgen Gorgeous Gold (guldgul med litet grönaktigt skimmer)
Ögonskugga i färgen Digit (ljusviolett pärl färg)
Ögonskugga i färgen Surreal (ljust smaragdgrön med guldskimmer)
Ögonskugga i färgen Jest (beige-aprikos-rosa med silver skimmer)

Sen tänkte jag också passa på att svara på Jenilitas fråga om mina extentions.

Jag gör alltså mina extentions med silikonträns och tejp. Jag har haft denna typ av extentions i nästan två år nu och jag tycker att det har funkat jätte bra. Ibland tar jag ut dom helt och låter håret vila litet, men i det stora hela har jag alltid extentions. Jag förlänger inte egentligen mitt hår särskilt mycket utan lägger bara i litet för att få det att se tjockare ut. Jag har världens fulaste och tunnaste hår nämligen haha.
När jag lägger ganska stor vikt vid att det skall se så naturligt ut som möjligt så jag är rätt noggran när jag klipper in mina extentions i håret när dom är nya, och sedan när jag byter ut tejpen håller jag koll på vilka extentions som skall sitta var i håret.
Jag använder ca 11/2 påse hår med silikonträns för en förlängning. För mej som har så tunnt eget hår känns det ganska lagom och det ser inte ut som om jag har onaturligt mycket hår. Har man tjockare naturligt hår och mer vill satsa på att förlänga behövs det nog litet mer hår för att det skall se bra ut.
Mina extentions är lätta att sätta fast. Man klipper till två ca fem cm långa bitar av tränsen och på dom limmar man på av det dubbelsidiga hårtejpen. Sedan drar man en vågrät rak bena i håret där man vill fästa slingan och limmar på den första delen av tränsen på håret. Efter det lyfter man upp hårslingan försiktigt och limmar på den andra hårslingan så att tejpen kommer mot varandra och litet av det egna håret kommer imellan.
Litet svårt att förklara såhär i ord kanske.. Hmm. Om det finns intresse kunde jag kanske göra en video nästa gång jag byter ut mina extentions?!
Orsaken till varför jag använder denna metod istället för vaxet är att jag upplever att det sliter mindre på mitt eget hår, och dessutom gårdet både snabbare och enklare att lägga i.
Jag brukar köpa mitt hår och tejp från www.happyhair.se
Hoppas detta var till nån hjälp=)  

Hilary Duff look.

Tjena! Idag har jag arbetat för fullt med att göra videos för min Youtube. Den första har jag redan laggt ut, för den är ett request från en av mina subscribers som jag försökt få gjort länge.
Looken är ungefär den samma som den senaste jag presenterat här på bloggen nu senast, men en aning mörkare. Den är inspirerad av Hilary Duffs bruna smokey eye look.

Jag är inget stort fan av Hilary Duff, men jag nappade genast på iden att göra looken när jag hittade litet bilder. Den är väldigt läcker och passar de flesta oberoende av hår eller ögonfärg.
Såhär ser jag ut:

Trist för er kanske att se två nästan lika looks efter varandra, men det kommer annat, det kan jag lova. Jag fick bla. ett mycket trevligt mail idag angående ett möjligt bloggsammarbete gällande nyårs make up..Berättar inte mer om det nu, men jag tror att ideen är hur bra som helst, och jag återkommer såklart angående detta litet senare.

Vill ni se videon för Hilary Duff looken så är det bara att klicka här. 

Ett tips i bleka tider..

Vad trevligt att ni tyckte att min idé med lösögonfrans tutorial lät bra. Jag har redan skrivit ned den på min "måste göra lista" för YouTube, så förhoppningsvis får jag den gjord innan jul så att alla kan sitta och äta julbord med fina superlånga fransar eller crazy fjädrar runt ögonen.. Eller kanske det passar bättre på nyåret? Tror visst det. Vad har ni tänkt göra på nyåret förresten? Jag har inte riktigt nån koll, men jag åker nånstans åtminstone, vart får man se senare.

Nu över till en produkt jag hade tänkt tipsa om idag, och som funkar utmärkt om man inte orkar fixa med brun utan sol jämt och dessutom vill ha en fin lagom skimrande finnish på hyn.


Produkten heter Bronze Universel De Chanel och kommer som ni förstås redan har kunnat gissa er till från Chanel. Det är en ganska fast, men inte alls fet bronzing creme som kan användas på en rad olika sätt.  På sommaren brukar jag använda den ensam som foundation med litet puder ovanpå, och nu på vintern brukar jag använda den som ett slags primer under min foundation för att ge ett litet mer brunt ( Då gäller det naturligtvis att inte packa på allt för mycket ljus foundation på, utan bara ett väldigt tunt lager räcker.) intryck. Funkar också utanpå både puder och foundation istället för bronzingpuder.
Produkten är väldigt dyrg, och även om jag använder den ofta, så är jag fortfarande bara inne på fjärde burken på fem år.

Måndag..

Jag är inget måndagsfan, men jag var åtminstone glad åt att se att jag igen fått en hel del nya kommentarer här på bloggen och en hel del nya subscribers på YouTube. Sånt värmer alltid.
Igår blev det ingen bloggning för mej eftersom jag passade på att städa och göra litet julfint istället.
Jag var även in en sväng på Asos och klickade hem ett antal olika sorters lösögonfransar, bla. Dom här:

Jag har börjat tycka att allt detta med lösögonfransar är jätte kul, nu när jag faktiskt lyckats lära mej hur man sätter dit dom. Det är nog det aldra svåraste med make up, kan jag konstatera. Haha.
Kul är det hur som helst, särskilt för alla som i likhet med mej inte har särskilt långa och fina fransar själva. Är det många av er som använder lösfransar ofta? Eller är ni nyfikna på hur man egentligen skall göra för att få dom på plats? Tänkte göra nån sorts liten tutorial med det kanske. Hade det varit en bra idé? Vad tycker ni?

En av mina läsare undrade också om jag kunde göra en stodent/bal look. Det låter som en kul idee, men jag vet inte riktigt vad som en student eller bal look är? Jag gissar något i stil med en bröllopslook fast kanske litet mörkare? Ganska naturliga färger och så? En sån look gör jag gärna, och skall ta itu med det vilken dag som helst=).

Svar angående glitter-looken.

Felicia skrev en kommentar till inlägget med min glitter-look, men lämnade ingen bloggadress eller e-mail, så jag tänkte att jag kan skriva ett svars inlägg här istället.

Angående looken så finns produkterna (som kommer från Chanel , Mac och Make Up Store) listade i min Youtube video tillsammans med instruktionerna om hur jag gör sminkningen. För att kolla på videon klicka på länken här nedan:
http://fr.youtube.com/watch?v=3F3ZyYXBLcM

Sedan måste du förståss inte använda just de grejer jag använt. Det finns hundratals liknande skuggor som funkar lika bra, både i billigare och dyrare varianter. Det du behöver är en svart ögonskugga med silverglitter eller vanlig matt för globlinjen. Du behöver också en mörk eller mellan grå ögonskugga med litet skimmer i för ögonlocket samt svart eyeliner eller kajalpenna (båda funkar lika bra eftersom det är en utsuddad look) samt en vit skimmrande ögonskugga och grått glitter.

Det mesta utom det gråa glittret hittar man litet var som helst där smink säljs. Mitt gråa glitter kommer från Mac, och jag vet inte såhär på rak arm ifall något annat företag gör grått glitter. Kanske Make Up Store, för de har ganska mycket olika färgers glitter. Om inte så går det att beställa små provburkar av Mac glitter på följande adress:
www.thebodyneeds.com
Det är en helt pålitlig sida (åtminstone har jag inte haft några problem), men eftersom paketet kommer från USA så kan detta ett par veckor innan det kommer till skandinavien.

När det gäller glitter är det även viktigt att ha något som fixerar det så att det inte ramlar av genast, och då är det bra att köpa ett såkallat mixingmedium, en vätska som kan blandas i eller fixera smink. De flesta märken som säljer make up för professionellt bruk har mixingmedium och jag använder ett som heter Mixing liquid från Make Up Store.

Kolla som sagt in videon för mer instruktioner och fråga gärna om du undrar nåt mer.

Lycka till!=)

Lördags look..

Jag hade inte bättre att göra, så jag satte mej ned och sminkade litet. Resultatet blev ganska så bra, så jag tänkte ta och lägga in litet bilder här..



Åter igen en look som är väldigt bra på att lyfta fram ögonfärgen om man har blå eller gröna ögon. Jag är själv ett väldigt stort fan av blå och gröna toner, och ibland kan jag tycka att brunt är litet tristare, men å andra sidan passar jag väldigt bra i färgen.  

Kvällens look..

Idag har jag lyckats knåpa ihop en nygammal look som jag lagt ut på YouTube. Dom som kollat in min blogg tidigare vet att jag redan för någon månad sedan försökte mej på att göra en look inspirerad av Pamela Anderssons sminkning i Macs Viva Glam reklam.

Såhär ser originalbilden ut som jag blev inspirerad av. En fantastisk sminkning tycker jag, i väldigt vackra färger som särskilt tar fram blåa ögon väldigt bra.
Såhär ser jag ut i denna look:

Videon finns att kolla på här.
Nu skall ni alla ha en riktigt skön helg!
Kram/ Clara

Stockholm, Stockholm.

Jag har kännt mej litet krasslig de senaste dagarna, så det har inte blivit särskilt mycket varken bloggande eller youtube videon. Vattnet hemma hos oss innehåller tydligen bakterier just nu, så hela stan måste koka allt dricksvatten. Det är möjligt att det kan förklara mina magåkommor..

Nåja, nu skall jag vi vilket fall som helst försöka komma ikapp litet, skriva några nya inlägg, göra en ny sminkvideo på YouTube och svara på alla kommentarer. Jag är väldigt glad när jag ser hur många kommentarer jag fått, och jag uppskattar väldigt mycket att ni alla tar er tid att läsa vad jag skriver här och kollar på mina videos. Tack=)

Vad som är nytt för min del är att jag nu fått allt klart inför min flytt till Stockholm. Tom. bokat båtresan. 10.1. 2009 åker jag. För er som inte vet så kommer jag att gå en utbildning på Face Stockholm, så att jag blir make up artist på riktigt, och inte bara leker att jag är det som nu.. Jag ser verkligen framemot det och hoppas att jag kommer att lära mej mycket nytt. Själva flytten är jag väl litet mindre förväntansfull inför, jag vet nämligen att jag inte direkt är någon storstadsmänniska och är förståss litet orolig att jag inte kommer att passa in med människorna där. Clara minglar runt på Stureplan lixom.. Nooot. haha.

Ja, det var alltså litet nytt om mej personligen, och nu tänkte jag ge dagens skönhets tips också.

En av mina läsare som kallar sej S frågade om jag kunde tipsa om någon fuktighetskräm, och eftersom hon eller han inte lämnade någon blogg eller mailadress så tänkte svara här istället.

Nu vet jag inte direkt vilken hudtyp du har S, så jag kommer helt enkelt att nämna två krämer som funkat utmärkt på mej (jag har fet och ganska känslig hy).

1.  Biotherm Aquasourse non- stop.

En mycket behaglig och ganska basic fuktkräm som finns i både creme (litet fetare) och gele version och både för torr och fet hy. För mej som har känslig hud har denna funkat perfekt och den är dessutom väldigt dryg.

2. Clinique Continuous Rescue Antioxidant Moisturizer.

Den här cremen är något förden som behöver en extra energikick för hyn med vitaminer, mineraler och antioxidanter. Särskilt bra och skyddande om man är ute mycket, därför använde jag denna när jag jobbade i alperna. Finns i tre versioner förolika hudtyper.

Hoppas detta gav dej några tips S.=)

Sen vill jag också passa på att tipsa om en produkt jag nyligen upptäckt. Jag har nämligen varit på jakt efter en vit ögonpenna en tid nu, och dels är vitt inte en färg som finns överallt, och dessutom är de flesta jag testat i butikerna litet för hårda för min smak eftersom jag skall använda den för vattenlinjen i ögat.

Jag hade dock hört mycket gott om Urban Decays 24/7 Glide-On Eyepensils, så jag bestämde mej för att beställa en i vitt. Och den är jätte fin och krämig! Finns dessutom i hur många färger som helst och kan användas som ögonskugga också.
Finns att köpa på www.asos.com och www.blush.se

Inspired by Gucci..

Jag har gjort en ny liten tutorial på min YouTube sida. Denna gång en look med inspiration från catwalken och Guccis S/S 09 visning. En fantasifull och snygg make up som verkligen ger den där känslan av sommar som jag så väl behöver..haha


Hoppas ni gillar! Viden finns att kolla på Här.

Några nödvändiga grejer i Din sminkväska.

Jag får ofta frågan om vad man bör skaffa om man är litet av en nybörjare på smink, eller rent allmänt kanske tycker att sminkväskan behöver en liten uppdatering. Sen är det klart att allt är personligt och alla vill kanske lägga till egna grejer och färger, men detta är ett bra kit rent i allmänhet som funkar för alla.

Jag tänker inte direkt nämna några specifika märken eller produkter här, eftersom jag tycker att de flesta kvalitetsmärken har fullgoda produkter av samma typ, och vilket märke man vill köpa är långt en fråga om smak. När det gäller borstar och ögonskuggor hade jag dock satsat på litet dyrare och "bättre" märken (gärna såna som är gjorda för proffs) , eftersom de är den typ av produkter där kvalitetsskillnaden ofta syns mest.

1. Borstar.
Utan bra borstar blir det helt enkelt ingen bra make up. Skumgummi applikatorer och svampar som kommer med ögonskuggor och puder åker för det mesta rakt i soporna hos mej. Dom är inte bra, och gör faktiskt det betydligt svårare att lägga sminket än vad det egentligen är.
Satsa på borstar med långa skaft det gör att det är lättare att få kontroll på appliceringen (varför vet jag inte, men det funkar bättre i handen helt enkelt, och detta gäller både inom smink och måleri). Naturhår är också att föredra före syntethår eftersom borstar i naturhår håller länge och är lätta att rengöra.
Jag kommer att göra ett mer utförligt inlägg om borstar senare, så håll utkik.
De borstar som är viktigast för sminkväskan enligt mej är:
A.En mellanstor ansiktsborste som funkar både för att lägga puder och rouge. 

B. En flat shader borste för ögonskugga. Funkar både för hela ögonlocket och globlinjen. Välj storlek efter behov. Har du små ögonlock välj en mindre och har du större, välj en större. Funkar också för att sudda ut ögonskuggans konturer och göra linjer under ögat.

C. En eyeliner borste. Ett måste om man enkelt skall få till snygg eyeliner. Tillsammans med en creme eyeliner blir det mycket enklare för nybörjare att hantera än de traditonella flytande eyeliners som finns.

Med dessa tre borstar kommer man långt=).

2. Svart mascara. Inte vattenfast. En självklarhet i sminkväskan förde flesta redan, men bör ändå nämnas. Väljer själv bort  vattenfasta varianter förutom vid de tillfällen då det verkligen behövs eftersom vattenfasta mascaror ofta har en tendens att torka ut fransarna.

3. Foundation. Jag har själv aldrig bara en foundation utan oftast två. En som är mörkare och en som är ljusare än min egen hudton. På det viset kan man lätt justera färgen efter ifall man solat eller inte. Jag föredrar själv antingen flytande eller stick foundation, men vad man gillar är smak sak. Mineralfoundation är väldigt populärt just nu bland ,många.

4. Transparent puder. Ett transparent puder gör exakt det som puder skall göra, nämligen mattar med glaniga partier i ansiktet och fixerar make upen. Ett puder skall inte täcka, det gör concealern. Ett transparent puder är dessutom alltid rätt färg även om du är brun eller vinterblek.

5. Concealer. Nåt av det viktigaste i sminkväskan. Jag brukar föredra två färger även här. En gul eller grön-tonad för att täcka över röda toner och en neutral i den egna hudfärgen för att täcka över blå ringar under ögonen eller annat. Det som är viktigt är att hitta en concealer som funkar på den egna hudtypen. Concealer funkar även som bas under ögonskuggan om man inte vill köpa en riktig ögonskuggsbas.

6. Ögonskugga. Här gäller det att välja med omsorg, och märken som är litet dyrare eller gjorda för professionellt  bruk är oftast bättre och mer pigmenterade (har större färginnehåll). Med fyra färger kommer man långt; En matt svart, en skimmrande vit och två neutrala bruna nyanser, en mörkare och en ljusare är det viktigaste. Sedan kan man börja bygga på med färger man gillar och man tycker passar i.

7. Svart creme eyeliner. Jag använder själv aldrig svarta kajalpennor eller flytande eyeliner. Det känns ganska onödigt för en creme eyeliner funkar som båda. Vill man ha mjuka streck kan man sudda lätt med en ögonskuggsborste och vill man ha skarpa låter man bli. Mycket enklare att lägg än en flytande eyeliner dessutom.  

8. Något för läpparna. Här är det fritt fram. Vill man ha glans funkar det, och vill man ha läppstift funkar det också, så länge man hittar en bra färg som passar. Är man osäker vad man skall ha är det bäst att gå till en specialbutik eller ett stånd i ett varuhus där det finns kunnig personal som kan hjälpa till att välja nyans. 

Lycka till =)

RSS 2.0