Hemma igen..

Japp, då var jag hemma igen efter gårdagens fest i Helsingfors. Det blev bara litet senare hemkomst än väntat för min del, eftersom vi vaknade först kl. 14 hehe. Både Sandra som jag övernattade hos och jag blev litet förskräckta över hur länge vi faktiskt hade sovit. Sen var det mest för min del att rusa iväg till tåget, som jag hann till en halv minut innan det gick.

Kvällen var däremot trevlig, eller vi skall säga festen hos Trilli var trevlig. Värdinnan själv hade fixat en massa glögg och ett riktigt härligt buffet-bord med en massa gosaker. Alla blev ganska fulla och efter en stund stod folk och dansade och sjöng fåniga julsånger vilket var rätt kul. Tack för det!
Efter festen bar det av till krogen, och det var ingen direkt höjdare, eftersom därbara var fullt av fulla gubbar på julfest och fula rika ryska gubbar med unga snygga fruar som drack Champagne. Det var litet trist, men drinkarna var goda, och till slut hamnade vi ute i rökrummet där det faktiskt fanns några människor  samma ålder som vi haha. 

Jag hade också tänkt sminka Sandra för youtube som jag skrev i inlägget före. Det hann vi tyvärr inte med, så det får bli till en annan gång. Litet smink shopping blev det faktiskt på Mac. Jag gick egentligen dit för att köpa ett läppstift jag behöver för en look jag skall göra youtube nästa vecka, men det slutade med att jag kom ut med betydligt mer.

Som vanligt är det jätte svårt att få färgerna att se ut som i verkligheten på bild... Allt, särskilt rouget ät betydligt mörkare i verkligheten.
Vad jag köpte var:
1. En ny ögonskuggsborste. Nr.239. Nu i efterhand, när jag testat borsten förstår jag verkligen inte varför jag inte köpt den tidigare. Den är väldigt bra och lättanvänd nämligen och jag gillar den verkligen. Orsaken till att jag inte köpt en liknande borste innan var mest att jag trodde att jag inte kunde hantera den pga. att den är ganska stor. Det stämmer alltså inte alls, 239 är en väldigt bra borste. 
2. Läppstift i färgen Pervette (Glaze) Detta är det mer rosatonade läppstiftet på bilden, och det var detta läppstift jag gick till Mac för att köpa. Det är en mycket vacker svagt rosa-lila nyans med vitt skimmer i.
3. Läppstift i färgen Gel (Frost) Det här läppstiftet är ganska ljust och guld-beige skimmrande. Också en väldigt fin färg, men jag konstaterade att den passar bra mycket bätte på min kompis Anna än på mej.haha. Så kan det gå. Tänker dock hålla det ändå för jag ser hyffsat snygg ut i det ändå, och färgen är vacker.
4. Rouge i färgen Peachykeen. Köpte mest detta rouge för att jag inte har särskilt många rouge även om min sminksamling är hyffat stor. Detär en fin färg som passar de flesta. 

Glögg och Glitter.

Imorgon åker jag till Helsingfors för att gå på glöggparty med efterföljande utgång, det skall bli hur kul som helst. Hoppas jag åtminstone. Jag skall också fixa hår och smink på mina kompisar Anna och Sandra, och Sandra har dessutom lovat att ställa upp som modell på You Tube, så dom som följer med vad jag gör där får ett nytt ansikte att titta på för omväxlings skull. haha.



Här är looken jag skapat åt mej för helgen, eller vad jag tänkt mej åtminstone. Kanske jag känner mej upplagd för nåt helt annat imorgon. Man vet aldrig. Hur jag gjorde denna glittriga look kan man också se på YouTube. Klicka här.

Som bäst sitter jag och funderar på vad jag skall ha på mej. Det blir nog säkert nåt svart, men just nu känns det som min garderob är helt tom. Allt är för urringat lixom. Egentligen gillar jag urringat jätte mycket, men det har en biverkning också. Nämligen att alla stirrar på brösten istället på nåt annat viktigare som tex. mitt ansikte och det känns mindre kul. Nåja vi får se vad det blir imorgon.

Sen vill jag passa på att tacka alla ni som kommenterat på bloggen när jag själv har varit litet frånvarande på senaste tiden. Det är trevligt att någon orkar läsa och kommentera. Jag uppskattar det verkligen.=)

Om Mac Pigment prover.

Lillgull undrade för en tid sen litet om Macpigment, och jag lovade tipsa litet om dem och berätta var man kan köpa provburkar av dem.

Pigment (finns betydligt fler märken än Mac, bör jag nämna här, men Mac det mest kända.) är en form av löst färgpulver som kan användas både på ögon, läppar och kinder. Färgerna är mer intensiva än i traditionella ögonskuggor och rouge, men de är också litet krångligare att applicera vilket kanske avskräcker en del.
Jag gillar pigment, mest för att de som sagt är intensivare i färgen än de flesta vanliga skuggor, samt att eftersom det är frågan om pulver så kan man blanda fritt och få fram litet vilken nyans man vill.
Dock kommer nog pigmenten aldrig att helt ersätta traditionella ögonskuggor och rouge i min sminksamling, för de är trots allt litet krångligare att lägga på, litet stökigare litet kladdigare och tja, litet mer opraktiska egentligen. Jag föredrar alltid att blanda friskt och plocka det bästa från alla håll, och då blir det så att jag ibland väljer ett pigment och ibland en ögonskugga, beroende på vilken effekt jag vill ha fram.

Angående Mac pigment  då, så kan jag säga ärligt att de är ganska dyra att köpa i hel förpackning, och burkarna är väldigt stora. Så stora att man knappt har en chans att använda upp dem på flera år ifall man inte gör make-up professionellt eller väljer en sådan färg man verkligen använder väldigt ofta. 
På grund av detta är det väldigt trevligt att man kan köpa prover av pigmenten på nätet. Proverna är vanligtvis 1/4 eller 1/2 tesked och kostar mellan 1 och 4 $ ungefär, beroende på storlek och färg.

Jag beställde 21 provburkar i olika färger , mest såna färger jag vet att jag antagligen inte kommer att använda jätte mycket av, och vissa som jag bara var intresserad av att testa och se ifall jag i framtiden vill köpa en hel förpackning av.
Jag har gjort en video om detta på youtube, där jag även har prover av hur färgerna ser ut på huden.
Kolla in den här:  http://fr.youtube.com/watch?v=EG9dMvve0Rk
Jag beställde mina pigment från www.thebodyneeds.com och jag var väldigt nöjd med servicen, så det är alltså en pålitlig sida. Det finns även många andra sidor som säljer pigment prover, men jag har inte testat nån annan hittills.

Urk..

Jag har inte bloggat på väldigt länge nu. Mest för att jag först har varit sjuk och nu känner mej som en korsning mellan zombie och en elefant i ett glashus. Allt jag gör går nämligen fel just nu känns det som.
Gällande smink har jag inte mycket nytt. Visst har jag sminkat mej några gånger, och en kompis en gång, men det har inte blivit av att ta några bilder.
Igår fyndade jag däremot en del smink till mycket bra priser på nätet, så förhoppningsvis, om jag inte blivit grundlurad, så borde det dyka upp litet nya grejer att leka med snart.=)
Återkommer när jag känner mej på bättre humör. 

Så otroligt sött..

Alltså, jag är inte en sån där rosa tjej som har sängen full med gosedjur och hjärtan på allting. Jag är mer läder och dödskallar typen, men ändå kan jag inte annat än falla pladask för de här.


Små söta anskar med Disneyfigurer fyllda med vackert färgade rouge-kulor. Väcker verkligen habegär hos mej även om jag inte ens testat dom och kollat hur pigmenterade de är osv. Kommer från Paul & Joe och finns att köpa på www.asos.com . Kanske ett bra julklappstips för en syster eller kompis?

Om ögonskuggor och hur man får dom att sitta.

Jag är ganska rejält bakis och har vaknat ganska nyss med mitt smink på. Ja, jag vet, man skall inte sova med smink på, det är dumt men ibland gör man korkade saker. Att sova med smink på är dock inte det enda dumma jag gjorde igår haha. Varför börjar jag ljuga av sprit? Att jag säger att jag har pojkvän till en efterhängsen kille även om jag är singel är lixom ok. Att säga att jag åkt skidor med landslaget även om jag bara varit på samma glaciär som dom är bara jätte töntigt haha. Fy säger jag.

Nu över till smink då. Jenilita frågade mej om jag har nåt tips på en svart ögonskugga som sitter länge. Generellt sätt kan man säga att en litet dyrare matt svart ögonskugga sitter längre än en blilligare variant. Det viktigaste för att skuggan skall sitta bra är dock ändå inte skuggan i sej, utan vad man har under den. Primern alltså. En bra ögonskuggs primer är guld värd, den får skuggan att sitta hela kvällen och tom. hela natten och morgonen som i mitt fall idag haha. 

Några tips på bra primers är:

1. Shadow Insurance från Too Faced.

´
Finns att köpa på bla. www.eleven.se
eller:
2. Primer Potion från Urban Decay.


Primer Potion finns bla. hos Asos eller www.blush.se

Några tips på bra svarta ögonskuggor är bla. Carbon från Mac som är väldigt pigmenterad eller 095 Smoking black från Dior. Gillar också skuggor från Lancome, de brukar sitta bra. Make Up Store har också många trevliga varianter i svart både matta och såna med glitter i. Eyedustet Nightmare är en av mina favoriter om man vill ha en svart intesiv skugga med litet silverglitter i.

Hoppas detta hjälpte dej Jenilita!=)

Här är jag med Versace looken..


Inte det bästa av foton direkt, men ni får kanske ändå en bild av hur det så ut. Som vanligt ser färgerna ljusare ut på kort än i verkligheten, vilket är synd. Detta är en väldigt mörk look nämligen.

Oj, man hade visst borda noppa ögonbrynen också.. Har även burit sminkningen en god stund här så den är litet utsmetad på vissa ställen öh...

Jag har använt följande:
Ögonskuggor: Paradice från Make UpStore. Carbon och Deep Truth från Mac. Blue pigment från Mac. 005 Icy White från Dior.
Mascara och eyeliner: Svart i båda fallen från E.Funkhouser New York.
Dessutom har jag på mej fyra individuella lösögonfransar på varje öga.


Utgång..


Ikväll skall jag gå ut.. Det var länge sen sist, så det skall väl bli kul hoppas jag. Visserligen vaknade jag idag helt utan röst och med ont i halsen, men jag känner mej inte direkt sjuk annars, och det brukar jag glömma bort efter några drinkar ändå.
Har köpt hem en flaska Finlandia Grapefruit Fusion (jätte gott, verkligen), städat och frusit is. Vad jag skall ha på mej vet jag inte, men det blir troligtvis nåt svart som vanligt, kanske paljetter denna gång.

I smink väg är jag sugen på nåt i stil med denna blå look från en Versace visning. Jag gillar Versaces runwaysminkningar för de kör oftast på looken jag gillar, alltså rejält sotade ögon och nude lips. Hur läckert som helst tycker jag åtminstone. Bilder på resultatet kommer senare.

Om färg.


Igår var jag och sminkade på ett sminkparty. Det var rätt trevligt med litet övning på andra än sej själv som vanligt även om jag inte direkt gjorde några krävande grejer direkt. Det var mest frågan om att visa litet hur olika produkter fungerar (typ contouring powder), göra några enklare ögonsminkningar och hjälpa kunderna att välja rätt läppstift.

Vad som slog mej var att väldigt många verkade ha väldigt bestämda uppfattningar om vad de passade i för färger och vad de inte passade i. För det mesta höll jag inte med, för efter hand, ju mer jag sysslat med make-up, desto mer inser jag att man faktiskt kan bära de allra flesta färger oberoende av hur man ser ut. Det handlar inte egentligen om färgen i sej, utan mer om vilka typer av den specifika färgen och vilka undertoner man väljer.

Om vi tar violett, eller lila som exempelfärg så passar jag väldigt bra i en ganska kall och blåtonad nyans, medan en rosatonad lila klär min kompis Jenny mycket bättre. Detta trots att vi rent ytligt sett borde passa i samma färg, om man går efter de gamla goda reglerna som man brukade använda sej av tidigare. Dvs. att om man har blont hår och blåa ögon så passar man idet eller det. 

Jenny och jag är nämligen båda blonda och har ungefär samma ögonfärg och hudton. Ändå passar vi i helt olika toner av färger. Alltså ger jag inte mycket för gammaldags färganalyser och påståenden om vilken ögonskugga man skall välja. Jag kan se hur bra ut som helst i alla färger om jag jobbar på det litet. Röda och rosa toner anser jag som svårast på mej själv, men även dom funkar väldigt bra om jag bara väljer rätt sätt och rätta nyanser.

Nu anser jag mej vara ganska bra på att se vilka nyanser någon passar väldigt bra i, men jag kan förstå att det kan vara litet knepigt för dom som inte håller på med smink så mycket eller helt enkelt inte har öga för färg. Vad jag villesäga var bara att man inte skall utesluta tex. grönt bra för att man själv tror, eller för att någon har sagt att man inte passar i det. Det gäller att testa nya färger och prova sej fram.

Och idag..

...fick jag hem några mycket nödvändiga produkter för min dagliga hudvård.

Alla kommer från Clinique, och jag kan varmt rekommendera alla till andra som har liknande hy som jag, dvs. litet fet, men ändå känslig som lätt blir litet röd och irriterad. Alla produkterna är 100% parfymfria.
Jag tar en kort genomgång av alla produkter och varför jag gillar dom.

1. Exfoliating Scrub.
Egentligen inte så mycket seciellt med denna scrub för fet hy. Den är ganska basic, men jag gillar den för att den har rejält med scrubpartiklar i sej, och man behöver väldigt litet av den vid varje användning. Den är dryg alltså, och effektiv.

2. Acne Solutions Spot Healing Gel.
Denna gel mot finnar är faktiskt klassad som medicin, och viktigast av allt: Den funkar faktiskt. Åtminstone på mej. Man stryker på gelen lokalt därdet behövs och den torkar ut och läker finnar snabbt.

3. Turnaround Concentrate. Visible Skin Renewer.
Jag är helt beroende av den här produkten. Det är ett lätt serum som man kan använda skilt för sej eller under sin dagkräm. Denna kräm skall förnya huden, strama upp den och minska både synliga porer och små rynkor. Och det funkar, för min hy blir faktiskt mycket slätare och finare när jag använder den.

4. Pore Minimizer.
Ett annat serum, denna gång enbart mot stora porer. Jag har som ni förstår eftersom jag köpt denna produkt väldigt stora porer, och det är inte direkt jätte läckert om man säger så. Jag använder inte alltid denna produkt, men jag brukar göra det i perioder när jag tycker att det behövs. Den har verkligen effekt på både fet hy och stora porer.

5. Turnaround 15 minute Facial.
Tillhör samma familj som Turnaround concentrate, men detta är en ansiktsmask som jag brukar använda ungefär en gång i veckan, eller vid speciella tillfällen när jag vill att hyn skall se extra bra ut.  Den har ungefär samma effekt som serumet, men ger ett omedelbart resultat.

En video på youtube är påväg om detta, så håll utkik.

Om ni vill fråga nåt mer om detta eller nåt annat är det bara att maila mej eller adda mej på msn: [email protected]

Igår såg jag ut...

..så här:


När jag talade om mina favorit läpprodukter på YouTube.


Jag har använt följande produkter på ögonen:

Ögonskuggan 19 Periwinkle från Este Lauder. Naval Blue pigment från Mac och Power Point eyepencil i färgen Prussian från Mac. Svart mascara från E.Funkhouser New York.

Videon finns att kolla på min You Tube sida.


Oj vilken dag! Både utmanad och taggad..

Först blev jag taggad på youtube att berätta om mina sex favorit läpp produkter och sen blev jag utamnad av Lillgull här på bloggen.
Om ni inte vet vem Lillgull är så tycker jag att ni skall ta och kolla in bloggen. Hon är en tjej med stil och ett verkligt intresse för mode och kläder, inte bara flyktiga trender.


Här är utmaningen:
* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
* Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg

Jag kommer dock att fuska litet och lägga ut de jag utmanar först senare när jag faktiskt hittat nån som inte varit med på denna utmaning tidigare. hehe

Nåja, här e sju små fakta om mej:

1. Jag är litet knäpp, för när jag hittar någon ny låt jag gillar kan jag köra den på repeat hur många gånger som helst, tills jag helt har spelat sönder den och vill spy när jag hör den. Idag har jag kört Poker Face med Lady GaGa hela dagen. Kommer väl att hålla i sej några dagar tills jag är less..

2. Jag var en gång så full efter en personalfest på skidskolan där jag jobbade i Verbier att jag ramlade ned i en vägarbetsgrop på vägen hem. Som tur fick jag bara litet, eller ganska många sår i ansiktet, på händerna och knäna. Till saken hörde det att det fanns både blinkande lampor och avspärrningar runt gropen. Ändå lyckades jag ramla ned i den.

3. Om jag bara fick äta en enda maträtt resten av livet hade jag valt Sushi.

4. Jag är beroende av att spela The Sims. Mest av att inreda hus där men ändå. Det är väl nåt för fjortisar?!

5. Jag samlar å följande saker: Skor (klackskor med över 10 cm klack. Favoritmärkena är Gucci, YSL, Christian Louboutin och Miu Miu), Mac pigment (Det bästa man kan sminka sina ögon med anser jag.), Fendi väskor (Har bara tre än så länge, men det lär bli fler så fort ekonomin tillåter). Afrikanska trä grejer (Här snackar vi allt från skulpturer till möbler och små prydnadsföremål).

6. Jag är en riktig Scifi-nörd. Älskar att sitta och kolla på tv serier som Star Trek, Lexx, Babylon 5 och Farscape samt töntiga parodier på dessa som ingen annan än en riktig scifi-nörd förstår humorn i.


7. Jag har aldrig varit på en charterresa. Det har helt enkelt aldrig blivit av. Däremot har jag rest mycket å annat sätt. Pga. min skidåkning, bilsemestrar, camping, i jobbet och olika storstadsresor. Någon festvecka i Magaluff eller på Kos har jag dock aldrig upplevt. Vet inte om det är sorgligt eller kanske ganska bra?!


Vem jag utmanar återkommer jag med senare.


Hej jag heter Hero...


..men ni kan kalla mej Lassie. Eller, nja egentligen är jag mycket snyggare än Lassie, så bara Hero blir bra. Säger Hero och poserar vant framför kameran.
Hero är min hund, som ni säkert förstår. Även om han inte har nåt med smink att göra (förutom att jag brukar mobba honom och säga att han borde börja använda svart mascara eftersom hans ögonfransar är ljusbruna), så ville jag ändå lägga in en bild på honom. Han är väldigt viktig för mej nämligen.
Hero är importerad från Canada och är en amerikansk Collie som precis fyllt ett år. Jag gillar amerikanska Collies mycket bättre än de europeiska eftersom de har avlats i en annan riktning än här i europa. En amerikansk collie är större, grövre byggd, och har ett kraftigare huvud. De har oftast annorlunda temperament också. De är livligare, modigare och tuffare.
Nåja, nog med fikonspråk om collies. Hero och jag passar bra ihop, säger folk ofta. Kanske är det det långa håret, den litet självgoda uppsynen och det långa ansiktet som gör det?
I vilket fall som helst vill Hero säga hej till alla bloggläsare och samtidigt passa på att hälsa alla snygga hundflickor där ute att han är singel !


Jag är litet sugen på..

...dom här två grejerna. Känns verkligen som ett par produkter jag kunde behöva. Nån som testat dom kanske?

1.  Smashbox Photo Finish Bronzing Foundation Primer.

Som jag skrivit tidigare så gillar jag verkligen Smashbox primers, så denna låter som nåt jag borde inskaffa med tanke på att jag är sjukt beroende av bronzing-produkter också. Kunde kanske vara ett vettigt allternativ nu på vintern om man inte orkar smeta in sej med brun utan sol jämt.

2.   Japonesque Soft Touch Lash Placement Kit

Är detta en gåva från gudarna, eller? Så verkar det åtminstone. Ett litet verktyg att placera lösögonfransarna rätt och enkelt med. Verkligen nåt jag kunde behöva med tanke på att jag både en och två gånger har förstört hela min sminkning när jag inte lyckats få fransarna på plats och slutat med lim i hela ansiktet.  Det låter nästan för bra för att vara sant faktiskt, tycker ja. Är det nån som testat denna pryl och vet om det funkar?

Min nyaste..

..look jag lagt ut på YouTube kommer här som några stillbilder:







Jag har använt:
Ögonskuggor: Paradise från Make Up Store. Vintage Gold pigment från Mac. Vanilla pigment från Mac och Nightmare från Make Up Store.
Mascara och eyeliner: Båda i svart från E.Funkhouser New York.
Hy: foundation från Smashbox. Concealer och eyebase från E. Funkhuoser New York, paletten Nude. Photo Op under eye brightener från Smashbox. Löspuder från Chanel. Contouringpowder från Smashbox och Rouge från E.Funkhouser New York i nyansen Noveau Chic.  

Min senaste YouTube look.

Min subscriber Lina undrade om jag kunde göra en look helt i grönt, och postade samtidigt några inspirations bilder på ett forum där vi båda är medlemmar. Såklart tände jag på idén. Jag gillar grönt, men det är kanske inte en färg jag leker med jätte ofta. Den inspirationsbild jag gillade bäst var denna:

Det är en grön look gjord av Billy B, en make up artist jag beundrar väldigt mycket. Jag kopierade inte looken, men jag körde på samma härliga färgtema. Kolla in videon så ser ni resultatet.
http://fr.youtube.com/watch?v=jQ2imSDGOJ4

Några nya produkter från Smashbox.

Jag sitter här vid datorn med magen sprängfylld av kinamat och skall försöka göra en liten utverdering av några nya produkter från Smashbox jag fick hem nu i veckan. Smashbox är ett amerikanskt märke som är utvecklat av make-up artister i Smashbox studios i LA. Produkterna är i många fall speciellt framtagna för att använas vid fotograferingar och under krävande omständigheter. 
Jag är mycket förtjust i deras produkter, särskilt de för ansiktet och deras borstar, som jag tycker håller samma klass som Macs borstar. Den berömda Photo Finish Foundationprimer använder jag i princip varje dag under min foundation och tycker den funkar super bra.

Grejerna jag beställde hem denna gång var:

1. Photo Finish Color Correcting Primer i Adjust (grön nyans)

Jag beställde primern i travel size för att prova på och seom jag gillade den. Och det gjorde jag verkligen! Jag som har en tendens att få röd och litet irriterad hy märkte verkligen en stor skillnad direkt. Denna primer har ungefär samma konsistens som den vanliga Photo Finish primer, men den är grön till färgen, vilket neutraliserar röda toner. Jag blev helt hooked på den här primern, så gamla vanliga primern lär inte bli mycket använd efter detta. En mycket bra produkt som jag ger betyget 5/5  

Pris: 175 kr 17,50€

2.  Compact Anti-Shine

Compact anti-shine är ett litet blotting creme-puder utan färg. Det skall ta bort glans i ansiktet utan att för den delen förstöra resten av sminket. Det innehåller också nyttiga oljor, vitaminer och andra ämnen som skall verka återuppbyggande på hyn och motverka acne.
Först gillade jag inte riktigt denna produkt. Jag tyckte att konsistensen var minst sagt underlig och att den inte gjoder särskilt mycket verkan alls. Detta kan ni se om ni kollar in videon på youtube som jag gjorde om produkterna.
Efterhand har jag dock börjat ändra åsikt, och idag närjag bättrade på sminket efter att jag kom rån restaurangen tyckte jag att det faktiskt fungerade rätt ok. Jag tror jag tog allt för litet av produkten på applikatorn när jag testade de första gångerna.
Nu hade jag gett den 4/5 även om jag tidigare i min video gav bara 3/5

Pris:  275 kr 28€

3. Photo Op Under Eye Brightener

Detta är en smart liten produkt som man stryker på under ögonen innan man lägger på concealer. Den är behaglig, svagt glittrande och beige och skall motverka blåa ringar under ögonen. Därför gick jag förståss på det, för jag köper allt som utlovar mindre blåa ringar under ögonen eller jämnare hud haha. Denna gång var det bara bra att jag köpte produkten, för jag tycker verkligen att den funkar hur bra som helst.
Photo Op lär innehålla vitaminer, peptider och collagen, och skall samtidigt som den tar bort blå ringar dessutom hjälpa till att släta ut mindre rynkor. Jag märkte faktiskt skillnad på både rynkorna och färgen och äralltså väldigt nöjd!
Betyget blir 5/5

Pris:  243 kr 25€

4.  Flatliner borste #9

Detta är egentligen en borste för eyeliner, men jag beställde den mest för att använda den på läpparna och kanske för cream-highlighter och liknande. Jag är nämligen inte ett jätte stort fan av denna typ av eyelinerborstar, utan föredrar borstar som #21 från Samshbox istället, eftersom jag tycker att den är betydligt lättare att hantera.
Läppborstar igen tycker jag ofta att tenderar vara litet för smala, och när det gäller läppar gillar jag större borstar bättre. Tyckte därför att denna funkade hur bra som helst på läpparna.
Betyget blir 5/5 även här.

Pris: 185 kr 19€

5. High Definition Healthy FX Foundation

Jag använder aldrig bara en färg av foundation när jag sminkar mej, utan jag blandar till en lämplig nyans av en hel del olika toner. Nu hade jag slut på mörk foundation så jag beställde en i Dark D1. Blev först litet besviken för den foundation jag fick hem var betydligt mörkare än vad jag hade tänkt mej. Dock så funkade den ändå hur bra som helst när jag blandade ut den med ljusare nyanser, så på det hela taget är jag riktigt nöjd.
Konsistensen på denna foundation är ganska lätt och den glider på väldigt bra och täcker utmärkt ändå. Känns mycket behaglig på hyn. Jag skall beställa flera färger när jag behöver dem.
Betyget blir 5/5 också här. 

Pris:  355 kr 35€

Är alltså väldigt nöjd med mina nya inköp. Beställde allt från www.eleven.se

Jag skall också delta..

..i den mysiga väsktävlingen på Jenilitas blogg Blondita med fotboja. Här länkar jag till bloggen, så kolla in den. Hon är en gullig tjej med hjärtat på rätta stället som gillar sånt jag också gillar, som hundar (litet större modell för min del dock, men ändå), snygga klänningar och annat kul. Kolla in bloggen vet jag, och håll tummarna för att jag vinner också=)

Oj då..

..jag hade nästan glömt bort att jag hade denna blogg. Aj, aj. Men så kan det gå när man är för koncentrerad på YouTube hehe. Nåja jag skall ta och uppdatera litet nu de närmaste dagarna.
Trevligt att några hittat hit redan och kommenterat och så. Det värmer verkligen! Trevligt som sagt.

Tänkte lägga in min version av en look jag gjorde för en tid sen, och som jag verkligen gillade. Looken är inspirerad av Pamela Anderssons look från Macs Viva Glam V. 

Jag har inte någon aning om vilka färger som använts i original looken, förutom att de är från Mac då. Försökte hitta en facechart på nätet, men lyckades inte så det hela blev en litet egen tolkning av det hela och litet mixning av olika Mac pigment. Jag gillade resultatet åtminstone även om detta är färger jag inte direkt trott att jag passat i tidigare.



Jag är påväg att lägga upp en tutorial på detta Youtube så håll utkik där om ni gillar denna look.

Produkter jag använt:
Mac Pigment: Dark Soul, Electric Coral, Burnt Burgundy.
Ögonskuggor: 005 Icy White från Dior och Celebration från Artistry.
Eyeliner och mascara: Båda i svart från E.Funkhouser New York
Läppar: Bare från Make Up Store och Frou från Mac.
Highlighter och konturer: Vanilla pigment från Mac och Bronzern Contour från Smashbox.
  

RSS 2.0