Hemma..

Jag är hemma i Finland nu över helgen och chillar litet. Det känns skönt att vara tillsammans med familjen, och Hero, som jag inte sett på ett tag nu.

Tänkte lägga in några bilder av sminkningar jag gjort på skolan som jag är nöjd med.



Det var alltså några av mina verk, och till sist lägger jag in en bild på mej själv när jag fått en liten makeover av en av mina klasskompisar som jag tyckte jag såg extra fin ut.

För övrigt lönar det sej att gå in på min Youtube nu ifall ni vill se litet nytt material från mej. Jag har laggt upp en del nya videon, bla. om hur jag gör foundation.

Uppdatering från Clariella..

Jag gissar att ni bloggläsare börjar bli rejält irriterade på mej för att jag ignorerar denna stackars blogg jämnt. Säkert är ni också trötta på att jag gnäller över detta faktum varje gång jag lyckas klämma ur mej ett inlägg... Jag skall alltså sluta gnälla och börja arbeta..

Under mina ändlösa rundor i Stockholms sminkaffärer och varuhus har jag denna vecka funnit tre riktigt fina produkter som jag köpt hem, använt med glädje och verkligen kan tipsa er om ifall ni vill ha något nytt och kul i er sminkväska.

1. Shiseido Mascara Base

Har, som säkert flera av er inte riktigt så långa och fylliga ögonfransar som jag kanske skulle vilja ha. Som tur finns det hjälp att få. Åtminstone litet hjälp..

På YouTube är Shiseido Mascara Base mycket omtalad och jag bestämde mej för att köpa hem den och testa. Och, det funkar faktiskt, fransarna blir litet längre och fylligare när man applicerar mascara basen innan den vanliga mascaran. Dessutom blir fransarna varken klumpigare eller mascaran smular, som jag upplevt när jag använt andra liknade produkter.

2.  Shiseido Hydro Powder Eyeshadow


Eftersom jag ändå var på Shiseido köpte jag också hem en creme/mousse skugga i ljusgult.  Jag gillade även denna produkt väldigt mycket. Den är lätt att applicera, finns i många härliga färger, har trevlig konsistens och sitter länge. En klar ny favorit alltså, och jag skall deffinitvit köpa fler färger till mitt make up kit.

3. YSL Rouge Volupté

Min nya läppstift favorit är det fuktiga och matta läppstiftet Rouge Volupté från YSL. Jag köpte hem det i nummer 1, som är en snygg, men litet obestämbar rosa-beige nyans.
Läppstiftets konsistens är härligt cremig och det doftar väldigt gott. Kul med matta färger som ändå inte ser torra och trista ut på läpparna. Finns i många väldigt fina färger som ni serovan och hylsan är väldigt snygg och lyxig att bära med sej i handväskan.

Primer..

Verkar va fler än jag som är ute efter att hitta den perfekta primern. Kanske har jag hittat svaret på allt nu? Nää knappast, men belv väldigt glatt överraskad när jag testade Meteorites Light-Diffusing Perfecting Primer från Guerlain på Nks sminkavdelning när jag gjorde min dagliga "kolla butiker" runda.

Primern kändes synnerligen behaglig och kylande  på hyn, och de små pärlorna i flaskan ger en fin lyster åt huden. Helt klart nåt jag är sugen på att köpa..

Tillbaka..

Hej, jag är back..
Ledsen för att jag inte skrivit nåt på så länge, men det har hänt så mycket nytt och dessutom har jag haft en hel del problem med min internetuppkoppling.
Tyvärr har jag allstå inte kunnat uppfylla några requests och liknade pga. detta. Sorry=)

Hittils har det varit bra och trevligt på min nya skola, och jag har lärt mej mycket nytt. Klasskopisarna är också väldigt trevliga och på det hela taget har det alltså varit väldigt bra. Hoppas att det fortsätter i den riktningen helt enkelt.

Jag har både fått från skolan och skaffat mej själv massor med nya produkter. Så många faktiskt att jag inte kommer att räkna upp dem här haha.
En sak jag vill visa är ändå min Mac palett som jag köpte i torsdags. Jag blev glatt överraskad när jag märkte att det fanns både paletter och refills hos Mac på Åhléns City i Stockholm. Det visste jag inte sen tidigare, ocj jag blev såklart väldigt glad att jag slipper klöpa dessa grejer på olika mer eller mindre suspekta internetsidor utan verkligen kan gå och klämma på dem på riktigt i butik och testa färger och så.

Färgerna jag har i min ögonskuggspalett just nu:
Översta raden från vänster: Beaty Marked, Gorgeous Gold, Surreal och Honesty.
Mittersta raden: Contrast, Jest, Deep Truth, Aquadisiac.
Nedersta raden: Idol Eyes, Green Smoke, Digit och Clarity.  

Stockholm och En Liten Nars Ögonskugga

Hej på er!
Blir ett kort inlägg såhär innan jag går och lägger mej, men nu är jag framme i Stockholm och imorgon skall jag börja på Face Stockholms Make Up Artist kurs.. Var så nervös att jag inte sov nåt alla på natten när jag åkte över med båten från Finland. Kollade bara på en massa filmer natten lång.
Gissar att samma kommer att hända i natt haha, jag är om möjligt ännu mer nervös nu..

Nåja, innan jag åkte hemifrån fick jag hem ett litet paket innehållande en av Nars grejerna jag beställt. Det var cream ögonskuggan i färgen Klondike, resten var tydligen slutsålt, och skulle komma senare. Alltså får jag vänta med att göra en resension på det tills jag åker hem till Finland nästa gång.

Vad tyckte jag då om ögonskuggan då?
Jo, jag gillade den i det stora hela väldigt bra. Färgen är fin och ljust mintgrön och den är rätt så pigmenterad. Till skillnad från andra billigare cream ögonskuggor jag testat är Nars variant varken klibbig, fet eller kletig, utan känns rätt torr och behaglig på huden.
Enda nackdelen är att den antingen bör anvädas som highligherfärg eller på ögonlocket, i globlinjen funkar den verkligen inte. Riktigt hemska veck i globlinjen är resultatet efter ett par timmar även om jag använt primer under.
Som highlighter eller ögonlocksfärg är skuggan däremot suverän och sitter länge.
Kommer deffinitivt att beställa hem i flera färger.
Betyg: 4/5

Isabella
ställde några frågor också, som jag tänkte passa på att bevara samtidigt:
Först ville hon att jag skulle resencera Nars highlighting puder Albatross. Det kommer jag också att göra. Förhoppningsvis i Februari nån gång när jag beställer hem mer Nars produkter. Förhoppningsvis finns det i lager då också... I vilket fall så är det en grej som är på kommande=)

Sedan undrade hon också litet om vad jag har för erfarenheter av Smashbox Photofinnish Primer, vilka av varianterna jag testat och om det är en produkt det lönar sej att köpa.

Det är så att jag har testat tre av Smashbox primers. Den "vanliga" genomskinliga originalvarianten, Den gröna Color Correction Primern i grönt (motverkar röda toner i hyn) samt primern med Dermaxyl Complex och SPF 15. Däremot har jag inte testat Light versionen som skall vara bra för fet hy.

Jag kan ärligt sagt säga att jag som har fet och litet känslig hy inte kan använda Smashbox primers alla dagar, utan jag använder för det mesta primer bara runt en gång i veckan om jag vill att hyn skall se extra fin ut. För det mesta är det den gröntonade primern jag använder eftersom jag har en tendens att få litet röd hy. Primern håller verkligen vad den lovar, och hyn blir verkligen jämnare i färgen och ger ett slätare intryck.

Använder jag primer flera dagar i rad får jag lätt irrierad hy och mer finnar. Detta gäller alla tre varianterna jag testat. Vet att andra på YouTube också fått samma problem så jag är inte direkt ensam om det. Sen finns det förståss de som klarar av primern hur bra som helst, men har man litet eller mycket känslig hy är det bäst att vara litet försiktig, och kanske köpa en provförpacking innan man lägger ut runt 400 kronor på en hel burk. www.eleven.se säljer primers i Travel Size, och det kan vara ett bra sätt att testa en litet mindre förpacking. Travel Size går lös runt 170 kr.

Jag planerar även att testa Nars primer, eftersom många som har problem med Smashbox klarar av den mycket bättre.

Hoppas det hjälpte dej Isabella=)

Till sist tänkte jag passa på att tipsa om en riktigt bra produkt jag köpte på Tax Free igår. Behövde en ny mascara och eftersom jag hade hört mycket gott om Diors DiorShow Iconic så köpte jag den.

Besviken blev jag inte, för mascaran är superb, och borsten väldigt lätthanterlig. Den separerar fransarna väldigt bra, vilket jag tycker är viktigt och dessutom sitter den bra och smular absolut inte. Kolla in den om du är på jakt efter en ny mascara alltså!

Nu blev detta ändå ett rätt långt inlägg, så jag säger god natt och återkommer imorgon då jag skall försöka ge mej tid att ge ut några Blogg awards=)
 

Svaren på era frågor..

Japp, då var det tid för mej att sammanställa svaren på frågorna då. Tack för att ni orkade fråga=)

Hur gammal är du?
Jag är 26 år. Känner mej dock som ungefär 20, ibland som 14 och ibland som 45 haha. Är ganska barnslig för min ålder , och samtidigt ganska tantig. Konstig...

Har du husdjur?
Ja, jag har en hund. Han heter Hero och är en långhårig Collie.

Vad missar du aldrig på tv?
Jag kollar inte på Tv. Eller väldigt sällan åtminstone. Kollar jag blir det oftast sport eller nån film. Däremot kollar jag mycket på youtube och laddar ned en hel del.

Vad gör du mest hela dagarna?
För tillfället flyttar jag. Skall åka till Stockholm och gå en make up artist utbildning. Tidigare har jag jobbat med både det ena och det andra, men det är en helt annan story...

När du har tråkigt, vad gör du åt det då?
Jag har egentligen aldrig tråkigt! Haha. Jag hittar alltid på nåt att göra. Bakar, städar, läser, kollar på nåt, går ut med hunden, vad som helst egentligen.

Spelar du WoW?
Nej. Jag har många gånger funderat på att testa, men kommit till att jag har allt för lätt att bli beroende av spel haha. Jag sitter framför datorn för mycket ändå.

Spelar du spel?
Ja, det gör jag. Det blir en hel del The Sims, en stund varje dag faktiskt. Sen gillar jag att låna min systers Smackdown vs. Raw också haha.


Vill du berätta nåt om dig sj du tror ingen vet?
Hmm. Svår fråga. Jag har liksom inget som INGET vet om mej, även om många inte vet allt om mej...
En rolig detalj kunde väl vara att mina fötter har blivit mindre med tiden. Hur konstigt är inte det? När jag var 15 hade jag storlek 41, nu har jag 39,5.

 Vilken make up tycker du själv att du är allra finast i?
Oj, det beror väldigt mycket på vad jag skall ha på mej, hur mitt hår ser ut, hur brun jag är mm. Men generellt sätt gillar jag väl bäst och tycker jagser snyggast ut i bruna smokey eyes och nude lips. Sen älskar jag blåa ögonskuggor också.

Det sägs att man har 3 äkta kärlekar i livet har du funnit någon av dom?
Jag vet inte riktigt vad du menar eftersom man kan tolka frågan olika. Om man tolkar det som vilka "passioner" man har i livet så har jag hittat tre redan=)
Skidåkningen, för att jag har ängnat de sista 10 året mer eller mindre åt att leva för den och att jag upplevt så otroligt mycket genom skidåkningen.
Sminket, som är min nya passion, och som lett mej in på ett nytt spår i livet. Smink är trevligt, och för mej är det mycket mer än bara yta. Detär ett sätt att göra människor glada och att uttrycka sej själv kreativt. Jag gillar att måla också, därför har smink alltid kännts både enkelt och självklart för mej. 
Djur och natur. Jag har alltid älskat, och är uppväxt med djur.  Jag älskar att vara ute i naturen också och känna samhörighet med den. Åka skidor, vandra, cyckla eller bara sitta uppe på ett berg i skogen är sann njutning för mej.
Menar du kärlekar ur en romantisk synvinkel är det litet fattigare.. Där har jag inte funnit en enda.

Är du rädd för döden?
Nej, jag är inte rädd för döden. Däremot är jag rädd för att dö på ett hemskt sätt, som att bli mördad eller nåt. Smärta och lidande är jag rädd för alltså men inte döden. Jag är nästan sån som har en viss dödslängtan, inte på det viset att jag vill ta livet av mej alltså, utan jag är väldigt facinerad av döden. Det är bara spännande inte hemskt.

Vilken svensk kändis är din favorit?
Hmm. Måste nog säga Jonas Gardell för jag tycker att han är en briljant författare och jag älskar hans böcker.

Vilken är din favorit bok?
Det är faktiskt nästan omöjligt att säga. Jag läser en hel del, så det hade varit lättare att göra en top tio. Äh, vag skriver ned den första bra bok jag kom att tänka på: Jorden är en syndig sång av Timo K Mukka. Den är ingen mäktig och märklig story i sej, men otroligt fint skriven.  

Har du gjort något kriminelt någon gång?
Nja, jag har klottrat på väggar. Räknas det som kriminellt? Sen har jag stulit en ljustake från en krog en gång haha.

Vad är det sjukaste du gjort?
Hmm, igen. Svåra frågor detta. Jag har gjort mycket dumt och sjukt i mina dagar. Kanske att jag slängt drinkar på folk, och mycket mycket annat.

Hur föddes ditt stora sminkintresse?
Det har nog alltid funnits mer eller mindre. Sen tyckte jag att jag var ruskigt ful när jag var fjortis, och sånt måste man göra nåt åt. Så jag tog fram sminket och märkte att det oftast blev ganska lyckat. Sen har jag hållit på och sminkat mina kompisar i flera år också.

Vilken är din absoluta favoritgrej bland smink? (T.ex. den här ögonskuggan eller det läppstiftet, och ja - du får bara välja en! ;))
Det varierar, men Vanilla pigment från Mac är favoriten just nu.

Vilken är din favoritparfym?

Jag har egentligen ingen eftersom jag aldrig köper samma parfym två gånger. Oftast tröttnar jag på en doft innan jag använt upp hela flaskan. Jag har haft säkert 100 olika parfymer alltså. Just nu gillar jag dock Britney Spears (Hur pinsamt är inte det) Midnight Fantasy bäst.

Kan du gå utomhus/offentligt utan smink och hur ofta gör du det?
Ja, det kan jag, men inte i alla sammanhang. Jag sminkar inte mej bara för att jag skall gå ut och köpa mjölk eller gå på promenad med hunden. Skall jag däremot träffa människor eller så så brukar jag nästan alltid sminka mej.


You think you know me...

...Or do you?


Nu skall jag göra som alla andra just nu. Jag skall ha FRÅGESTUND.
Just det, Frågestund, med stort F....
...och ni får fråga precis vad ni vill. Om mej. Om smink. Om den eventuella existensen av paralella universum. Vad som helst helt enkelt, och jag försöker svara så gott jag kan.
Nu vet jag att jag inte direkt har hundratals unika besökare, men jag hoppas ändå att jag får en eller ett par frågor..
Ni har tid på er att fråga fram till onsdag kväll. Sen börjar jag svara...

Sen fick jag en kommentar om att en av mina läsare inte såg min nya design, utan att allt i bloggen bara var vitt... Så skall det inte vara. Har nån annan samma problem? Hojta till isåfall så skall jag försöka fixa det.

Nytt för idag + Svar om röda läppar.

Hej på er!
Idag fick jag hem litet Mac pigment som jag beställt på nätet. Ingen av färgerna var ny för mej, eftersom jag beställt dom som samples tidigare, men jag är glad för att jag fick tag på dom i större förpackning nu, eftersom de hör till mina favoriter.

Först har vi Mauvement, som jag är gladast åt att jag fick tag på i full size. Det är nämligen en otroligt fin färg, men som tyvärr är en limited edition färg, som är väldigt svår att få tag på annat än i sample size. Använde bla. Mauvement i min student- sminkning som jag gjorde för en tid sen. Kolla in bilderna här på bloggen om ni vill se hur färgen ser ut på huden.
I mitten är Frozen White, som är ett frostigt vitt pigment med blått skimmer, som jag brukar använda för highlighting när jag vill ha en litet mer "kall" underton i min sminkning. Annars använder jag oftast pigmentet Vanilla från Mac för highligting. Det är en vit nyans med guld skimmer, vilket ger ett "varmare" intryck. 
Längst till höger har vi Naval Blue, som jag också är väldigt glad att jag fick tag på. Det är nämligen en alldeles utmärkt färg för en party sminkning.

Sen över till svaret på en fråga jag fick här på bloggen:
Annika undrade om hur man skall göra ifall man har väldigt naturligt pigmenterade läppar och vill bära ljusa läppstift. Även om det är väldigt fint med naturligt röda läppar, så kan det förståss ha den effekten att läpparna alltid ser ganska mörka ut även om man använder väldigt ljusa läppstift.
Lösningen på detta kan vara:
1. Att använda en concealer på läpparna innan man lägger på läppstiftet eller läppglanset. Har man ett väldigt transparent läppglans så syns concealern ibland igenom. Då rekommenderar jag att man först täcker concealern med ett läppstift i liknande färg som läppglanset.
2. Det finns speciella primers för läpparna som också täcker rätt bra. Testa tex. Lip and Lid Primer från Smashbox.
3. Matta läppstift
täcker oftast bättre än läppglans och läppstift med mycket skimmer i. Kolla runt nästa gång du shoppar smink efter ljusa matta läppstift. Min personliga favorit är Bare från Make Up Store som täcker verkligt bra.

Hoppas du fick svar på det du undrade över Annika!=)

Ny design.

Yes, jag har ny design på bloggen som ni kanske märkt=)
Fint eller hur?
Ville tacka Nathalie som var gullig och fixade den åt mej. Jag valde henne att göra min layout för att jag var väldigt imponerad av vad hon hade gjort förut. Ville ha det rätt enkelt och snygg, och jag är väldigt nöjd=)
Tack!

Grejer jag är sugen på just nu..

Det finns alltid saker jag är sugen på när det gäller smink och skönhet, och just nu när det är iskallt och vintrigt längtar jag verkligen till sommaren vilket kanske återspeglas en smula i mina produktval idag. Nåja vad gör det? Gillar vi inte alla sommaren?

1. Nars Albatross.

Albatross är ett vitt-guld skimmrande highlightingpuder från Nars. Det är mycket omtalat på Youtube och många påstår att det tom. är en bättre highlighting produkt än Macs Vanilla pigment. Ett måste att testa på alltså i framtiden, särskilt för mej som är litet obsessed med att festa olika tekniker och produkter för highlighlting och shading. Tycker att det är spännande hur bara litet puder kan förändra så mycket som highlighting och contouring faktiskt gör när der är snyggt gjort.

2. Mintgrönt..

Alltså, jag är bara helt fixerad vid denna färg just nu, och varje gång jag ser nåt mintgrönt dreglar jag lika mycket som Hero när han ser ett rått köttben. Det är så fint, och väldigt sommar.
Först beställde jag en mintgrön Nars ögonskugga för några dagar sen, och nu är jag väldigt sugen på färgen ovan, Aquadisiac, från Mac. Får kolla på den när jag kommer till Stockholm. Sen har jag för mej att Meke Up Store också har nåt ljusgrönt glitter. Hittade inte det på deras sida, men tyckte jag såg ett sånt i butiken när jag var där senast. Det måste jag också ha isåfall...

3. Nars Body Glow

Ännu en sommar produkt.. Jag älskar guldolja och brukar smörja in benen med det på sommaren. Fy vad mycket snyggare mina naturligt fula ben ändå bli då. Solbränna och guldolja...
Nåja, jag har inte testat på denna, och vet inte vad den doftar, men färgen ser lovande ut åtminstone. Skall helt klart beställa lagom till våren.

4. Mac Mineralized Skinfinnish.

Jag skämms att erkänna att jag aldrig någonsin testat något slags mineral make up. Kanske skulle vara på tiden nu lixom när jag faktiskt skall börja jobba med smink. Eller vad säger ni?
Är mest sugen på Mac Mineralized Skinfinnish som är ett glittrande mineralpuder i fast form som kan användas som highlighter, rouge, solpuder eller vad man nu vill och beroende på vilken nyans man väljer.


Och så..

..bara ett litet inlägg till som jag har glömt bort att göra..

Först skall jag svara på Kristinas fråga gällande ögonfransarna i min nyårslook. Litet sen jag vet, men kanske det kan hjälpa ändå=)

Fransarna kommer från Girls With Attitude och heter Burlesque Beauty. Fanns tidigare att köpa på Asos.com men dom verkar vara slut där. Finns dock på www.hqhair.com också så kolla där. Tycker att den modellen är de snyggaste fransarna jag använt hittills.

Har dessutom också uppdaterat mina länkar (äntligen...) med några nya läsvärda bloggar som jag försöker hålla ett öga på då och då även om jag inte läser super mycket bloggar. Vissa är sminkrelaterade, andra bara trevliga annars. Skall fortsätta uppdatera min länk-lista senare med några shoppinglänkar och fler bloggar. Kolla gärna in som sagt=)

Året som gick..

Stal denna lilla frågelista från Linas blogg... Ville summera året 2008, litet kul och så tycker jag.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Öh, nja. Jag bestämde mej för att bli makeup artist, men det kommer att hända först i år 2009 så det kanske inte räknas eller? Sen startade jag min YouTube och det var nåt av det bästa jag gjort på länge.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Nää.. Jag skulle sluta äta godis, men det funkade inte. I år har jag lovat att jag skall äta mindre godis istället. Det är kanske lättare att hålla.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja..

4. Dog någon som stod dig nära?
Ja, min mormor dog i oktober.

5. Vilka länder besökte du?
Inga, var bara i Finland.

6. Är det något du saknade år 2008 som du vill ha år 2009?
Åh herregud... Vad skall man säga. Egentligen borde jag vara nöjd med det jag har, men en kille som gillar mej (och som jag OCKSÅ gillar) och mera pengar hade inte suttit fel.

7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid minnas, och varför? 
Jesus, det finns egentligen inga direkta datum som var viktiga i sej. Mest har jag tagit beslut som växt fram efter hand om ni förstår vad jag menar.. Att flytta och så är ju inte sånt man bestämmer sej för på en dag..
5.4 var en bra dag för då fick jag min hund Hero.

Hero var det bästa som hände mej år 2008

8. Vad var din största framgång i år?
Att jag växt som människa, och att jag bestämde mej för att gå utbildningen (vi får hoppasatt det blir lika lyckat som jag hoppas på..) jag skall gå och startade min YouTube, vilke jag aldrig vågat göra för typ två år sen.

9. Största misstaget?
Hmm, jag har inte gjort några riktigt stora tabbar, men det finns en del grejer jag borde ha hållit mej borta från och inte blandat mej i. Förklaringar här är onödiga. 

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag fick veta att jag hade gallstenar (fast dom har jag haft i flera år utan att fatta det), men annars har jag varit frisk mesta av tiden. Några förkylningar nu och då förståss.

11. Bästa köpet?
Min hund Hero.  Min Fendi väska som jag fyndade på Net-a-Porters rea. Mina Mac pigment och mina Mac och Smashbox borstar.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Väskor, skor, smink och kläder.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja. Det finns många trevligs stunder att minnas. Min födelsedagsfest i Hangö. När jag hämtade Hero på flygfältet. Regattan som var kul som vanligt. Allt trevliga stunder med mina kompisar. Puderåkningen på sportlovet mm.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om år 2008? 
Eftersom jag inte lyssnar på list-musik så har ingen av dessa låtar någon egentlig förankring till 2008 i sej, utan dom är bara bra låtar som JAG upptäckt under året. Kolla in dom på YouTube eller nåt, fördet är bra skit=) Åtminstone om ni gillar litet hårdare musik, industrial eller elektronisk musik.
 "TypeO Negative- Wolfe Moon"
" Deadmau5- Not Exactly"
"Skinny Puppy-Inquistion"
"Tinatin-Thinking Of Someone Else"
"Dope Stars Inc.- Fast And Beautiful"
"Scar Symmetry- Morphogesnesis"
"God Module- A night Like This"
"Vive La Fete- Hot Shot"
" Chromeo- Fancy Footwork"
" Cut Copy- Hearts on Fire"
"Elmodic- True Affection"
"Kavinsky- Wayfarer"
"Necro Facility-Tuxedo"
osv. osv. Listan kan göras lång. Hittar alltid ny bra musik.


15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
2008 var inte det bästa året i mitt liv, en del tråkigt hände men jag mådde ok i det stora hela. Det var bra mycket bättre än 2007=) Är förhoppningsvis påväg åt rätt håll.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Hmmm kanske haft mer engergi att ägna åt mina vänner.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Ätit mindre godis haha.. Nää allvarligt talat har jag varit ganska lagom år 2008. Kanske borde jag ha spenderat litet mindre pengar. Men det borde man väl alltid eller?

18. Hur tillbringade du julen?
Med familjen på julafton ute på vår stuga på landet. Juldagen med mina kompisar.

19. Blev du kär i år?
Nej, men det blir jag aldrig egentligen. Litet småförälskad blir jag däremot ofta.

20. Hur många one night stands?
Haha, vad fan. Jag sysslar inte med sånt skit. Får mej bara att må dåligt och inget annat. Noll alltså.

21. Favoritprogram på TV?
Kollar inte på Tv. Däremot laddar ag ned en del och kollar på Youtube. Är tyvärr kan man säga litet beroende av förnedrings TV som tex. A shot at Love with Tila Tequila, Big Brother och liknande. Inget jag är stolt över, men man måste väl ha sina laster..hehe.

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nää.. Jag brukar inte hata människor egentligen. Det finns såklart såna jag tycker illa om, men egentligen försöker jag tänka att det är synd om dom för att dom inte kan eller har vett nog att behandla sina medmänniskor bättre. Det finns alltid nåt som ligger bakom folks "avighet".

23. Bästa boken du läste i år?
Hmm..
Kinesen av Henning Mankel var riktigt bra. Nyaga av Peter Nilson var också väldigt bra. Staffan Bruuns deckare som jag läste många av under sommaren är sjukt underhållande. Läste en hel del bra böcker faktiskt när jag tänker efter.

24. Största musikaliska upptäckten?
Skinny Puppy. Geniala lixom, det ärdet enda jag kan säga.

25. Något du önskade dig och fick?
En egen hund=)  Fast jag "fick" köpa honom själv hehe.

26. Något du önskade dig men inte fick?
En himla massa dyra snygga skor och designerkläder. En båt och en pojkvän. Det sistnämnda vet jag inte ensom jag önskade mej, har gett upp med killar helt egentligen.

27. Årets bästa film?
Ja...Vad skall man säga jag såg ju mest gammla filmer och nästan inga som kom ut 2008. Marie Antoinette var nog den bästa film som JAG såg under året. Den såg jag hela tre gånger och dessutom fick den mej också att läsa en biografi om Axel Von Fersen vilket är rätt bra jobbat för en film.

28. Vad gjorde du på din födelsedag? Hur många år fyllde du? 
Jag gjorde inget på in födelsdag, för den var mitt i veckan. Firade någradagar senare med kaffekalas på dagen och en härlig champagne-picknick fest på en klippa vid havet i Hangö. Fyllde 26, men känner mej som 20 på sin höjd.

Jag på min födelsedagsfest..

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Tja, har väl varit litet allmänt slö, men skall bli bättre detta år.

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Som alltid haha. Svart, höga klackar, stora smycken, skinnjacka, blont långt hår, klänningar, stora pilotglasögon.

31. Vad fick dig att må bra?
Att röra mej ute i naturen på cyckel eller gående. Bastubad, som alltid funkar för att slappna av och diversse kreativa sysselsättningar som att sminka och teckna.

32. Vilken kändis var du mest sugen på?
Ja, jag är känd för min mycket suspekta killsmak haha. Men Sergio Ramos (Spansk Fotbollspelare) är nog den snygging som känns mest 2008 för mej.

Så het alltså..
Så Sergio om du läser detta, så går jag gärna på dejt med dej. När som helst=)

33. Vilken politisk debatt engagerade dig mest?
Ingen. Jag skämms, jag bryr mej allt för litet. Vad skall det bli av med mej?!

34. Vem saknade du?
Min mormor som dog i höstas.

35. De bästa nya människorna du träffade?
Hmm, träffade inte så många nya i verkliga livet, men många trevliga och intressanta på nätet.

36. En värdefull läxa du lärt dig i år?
Att man egentligen bara kan lita på sej själv. Det låter kanske hemskt, men så ärdet som jag ser det.

37. Citera en sångtext som summerar ditt år: 
Kommer inte på nån såhär på rak arm..

Nars, ja tack!

Jag har jätte länge letat efter en nätbutik i europa som säljer det berömda märket Nars. Nars används väldigt ofta av både make up artister och många på YouTube. Det går dock inte att få tag på varken här i Finland eller i Sverige, så det gäller att köpa på nätet.
Nars är mest känt för sina rouge, som sägs vara mycket pigmenterade, och allmänt kända som de bästa rougen i världen. Även deras creme ögonskuggor och läppglans används flitigt av diverse make up proffs och kändisar.
 Om detta är fakta eller bara snack skall jag testa nu, eftersom jag precis klickat hem tre Nars produkter för att prova på.


Mina val blev:
1.Rouget Orgasm, som är deras mest kända färg, och som sägs passa all hudtoner från de ljusaste till de mörkaste.
2. Creme ögonskuggan Klondike. Fin ljust mintgrön nyans som passar bra som basskugga och säkert blir fin till sommaren.
3. Läppglanset Turkish Delight. Ett läppglans många på YouTube snackat om, och det ser fint ut och lär passa mej bra.

Nu får vi bara hoppas att grejerna hinner komma till nästa lördag då jag åker iväg till Stockholm.. I vilket fall som kommer jag att göra nåt slags utvärdering på YouTube och här om vad jag tycker om produkterna när jag väl fått dom.

Beställde grejerna från en affär som heter www.hqhair.com


RSS 2.0